Hivatalos: Ott Tanak a Hyundainál folytatja

A néhány napja kiszivárgott információk helyesnek bizonyultak: Ott Tanak távozik a Toyota csapatától és kétéves szerződést írt alá a Hyundai Motorsporttal. Az egyéni világbajnoki címet múlt hétvégén bebiztosító észt pilóta döntése némileg meglepő, hiszen nagyon egymásra találtak a Toyotával, az autó a leggyorsabb volt az elmúlt másfél évben és nagyon feküdt is Tanaknak. A megbízhatósági problémák azonban feszültséget szültek közte és a csapat között, ez pedig úgy tűnik, hogy végzetesnek bizonyult.

A Hyundai is bejelentette közben, hogy Ott Tanak és a csapat eddigi sztárja, Thierry Neuville lesz a két fix versenyző a csapatnál, a harmadik pedig a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb – Dani Sordóval váltogatva. Az idei konstruktőri bajnoki cím fő esélyese minden bizonnyal az elmúlt évek legerősebb pilótafelállását küldheti harcba 2020-ban.

Tanak tehát négy nappal a világbajnoki címe után bejelentette, hogy átigazol ahhoz a csapathoz, amelyet legyőzött, amellé a pilóta mellé, akit legyőzött és akire ez a bizonyos csapat nagyjából a megalakulása óta épül. Nem kis fába vágja a fejszéjét…

Related posts